Liefst 1.000 wielerfans hebben maandagavond uitbundig hun nieuwe Tourheld Jan Bakelants verwelkomd in Olen. De straat naast het Duivenlokaal, het clublokaal van de supportersclub de Baki's was verkeersvrij gemaakt en op de parking stond een groot podium.

Jan Bakelants werd verwelkomd met een spontaan en uitbundig applaus. Bakelants bedankte zijn supporters en begeleiders die nog voor de Tour met hem extra achter de motor in de Ardennen gingen trainen. Jan Bakelants: "Zij wisten dat mijn overwinning in Corsica geen toeval was.

De supportersclub schonk op aanraden van Daphne, de vriendin van Jan een tandem als cadeau voor zijn Tourprestaties. De pastoor van Onze-Lieve-Vrouw Olen zegende Jan en Daphne en de tandem voor een behouden vaart.

Na de officiële plichtplegingen nam Bakelants uitgebreid de tijd om handtekeningen uit te delen aan de fans. Jong en oud genoot met volle teugen. Vooral bij de jongeren zullen er heel wat opnieuw hun stappen op de fiets bij de Vlaamse Wielerschool gaan volgen.

De tapkraan met de vier gratis vaten liep gans de avond.

Spandoek 

 In de Sint-Janstraat in Herentals ging het er aan de woning van Jan Bakelants wel eenvoudiger aan toe. De buren hadden de woning van Jan versierd met een spandoek en zijn naam op de weg gekalkt.